300 gr strimlet kyllingfilet
2 gulrøtter, revet
2 gule løk i tynne skiver eller revet
1-2 epler, revet
4 hvitløksfedd, hakket
1 ss rød chili, finhakket
4 cm ingefærrot, revet
1 boks kokosmelk (ca 3 dl)
1,2 l kyllingkraft/buljong (hvis buljong sjekk anbefalt antall terninger pr l)
3-4 ss rød curry-paste
1 dl røde linser (kan sløyfes)
2 ts fiskesaus (fås kjøpt i butikk under asiatiske varer)
2 vårløk i tynne skiver
4 ss limesaft
1 bunt koriander - hakket
Slik gjør du det:
Fres kylling til den blir brun og tilsett deretter gulrøtter, løk, hvitløk, chili og ingefær i en tykkbundet kasserolle eller gryte/wok. (må romme 2 liter) La blandingen surre i ca 5 minutter (pass på at ikke noe blir svidd)
Tilsett kokosmelk, currypaste og kyllingkraften. Kok opp og ha i linsene. La suppa småkoke i ca 10 minutter. Ha i hakket vårløk når det gjenstår noen få minutter og smak til med fiskesaus og event salt/pepper. Ha i limesaften og hakket koriander før servering.
Server gjerne ferskt brød eller nystekte bagetter ved siden av.
4 hvitløksfedd, hakket
1 ss rød chili, finhakket
4 cm ingefærrot, revet
1 boks kokosmelk (ca 3 dl)
1,2 l kyllingkraft/buljong (hvis buljong sjekk anbefalt antall terninger pr l)
3-4 ss rød curry-paste
1 dl røde linser (kan sløyfes)
2 ts fiskesaus (fås kjøpt i butikk under asiatiske varer)
2 vårløk i tynne skiver
4 ss limesaft
1 bunt koriander - hakket
Slik gjør du det:
Fres kylling til den blir brun og tilsett deretter gulrøtter, løk, hvitløk, chili og ingefær i en tykkbundet kasserolle eller gryte/wok. (må romme 2 liter) La blandingen surre i ca 5 minutter (pass på at ikke noe blir svidd)
Tilsett kokosmelk, currypaste og kyllingkraften. Kok opp og ha i linsene. La suppa småkoke i ca 10 minutter. Ha i hakket vårløk når det gjenstår noen få minutter og smak til med fiskesaus og event salt/pepper. Ha i limesaften og hakket koriander før servering.
Server gjerne ferskt brød eller nystekte bagetter ved siden av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar