3-4 hele hvitløk (10 hele hvitløk, som
franskmennene antyder, er for mye)
2-3 kvaster fersk rosmarin
En sitron
Olivenolje til steking
6-8 skiver loff eller landbrød
Salt og pepper
- Rasp det gule skallet av en sitron og bland med seks fedd hvitløk i en morter, sammen med salt, pepper og 2-3 ss olivenolje. Pensle kyllingen med denne blandingen. Løsne litt på skinnet på bryststykket mellom kjøttet og skinnet.
- Rens resten av hvitløken og legg hele fedd med hvitløk sammen med rosmarin inn i buken på kyllingen.
- Ta halve sitroner, del den i to – og legg inn de to bitene sammen med hvitløksfeddene. Bind bena sammen med bomullshyssing.
- Legg kyllingen i en dyp, ildfast form – med en kopp vann i bunnen.
- Stek i 170-180 grader i ca 1,5 time. Påse at det er nok væske i formen, og at kyllingen ikke stekes tørr. Bruk gjerne sjyen som danner seg i bunnen til å ”mate” kyllingen med. (Dynke)
- Sil sjyen og bland med saften fra den siste halvparten av sitronen. Varm opp i en kasserolle før serveringen, smak eventuelt til med litt salt og pepper.
- Ta ut hvitløksfeddene og mos dem. Spre mosen på landsbrødskiver, sammen med litt olje og salt, eventuelt til med litt av sjyen. Rist gylne i stekeovnen.
- Del kyllingen i serveringsstykker og server med hvitløks-sjy og hvitløksbrød, ris og en grønn salat
Stor kylling Prior, 180 grader 60-70 min, avhengig om åpen eller lukket ildfast form
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar