300 g mørk sjokolade, 60-70 % kakaoinnhold
150 g meierismør
5 mellomstore egg
2 dl sukker
100 g siket hvetemel
Glasur
200g mørk sjokolade
2 dl fløte
1ss romtemperert smør
2 dl fløte
1ss romtemperert smør
høvlet hvit sjokolade til pynt
Varm ovnen til 180 grader og kle formen med bakepapir. Hakk sjokoladen. Smelt smøret i en kasserolle, trekk til siden og rør inn sjokoladen.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Vent inn mel og til slutt sjokoladen. Hell i formen (Rund springform 22-24cm) og stek i 25 min. Putt slikkepotten i munnen, det er vært det :) Kaken skal være litt myk i midten.
Finhakk sjokoladen til glasuren. Ha i en bolle. Kok opp fløten og hel over sjokoladen. La det stå i ett minutt før du rører om med en slikkepott til alt er smeltet. Rør i smøret. Det er viktig at den blir blank og elastisk. Stavmikser kan brukes, men unngå luftbobler.
Hell glasuren over avkjølt kake mens den enda er i springformen. Putt slikkepotten i munnen igjen. Sett kaken i kjøleskapet til glasuren er stiv. Kan gjerne stå over natten.
Pynt med høvlet hvit sjokolade før servering. Sikkert fantastisk med friske bringebær!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar