Mamma og pappas tid i Søgne med fiskemottak på Langenes, resulterte i mange gode fiskemåltider. Seifileer ble kjøpt og karbonader ble laget. Her er oppskriften på verdens beste seikarbonader, som ble spist med deilig salat og koke poteter.
750 gr seifilet
ca 2 ts salt
2 ss potetmel
ca 1/2 ts pepper
1/2 ss purreløk
ca 1/2 løk
1 egg om fisken har vært fryst
2 dl melk/vann
Rens og vask fisken, fileter den og ta av skinnet, tørk den godt. Mal fisken en gang eller skrap den før du rører inn salt, krydder og potetmel. Spe med væsken i tre omganger, rør væsken godt inn mellom hver speing. Deigen skal være "kort". Rør den lite mellom hver gang du tilsetter væske.
Form deigen til runde, litt store og flate kaker og stek kakene i smør. Bruk ikke for sterk varme, kakene skal være gyllenbrune på farge, og de må være gjennomstekte.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar