Totalt antall sidevisninger

Ekte rømmegrøt

Vi fikk ikke ofte grøt hjemme, og vi likte ikke rømmegrøt før vi ble voksne. Det gikk mest i havregrøt og risengrynsgrøt. Men mamma likte godt rømmegrøt, og dette er oppskriften fra hennes kokebok. Bildet er tatt fra en rømmegrøtmeny jeg fikk servert på Fagernes.


6 porsjoner
1 liter seterrømme
3 dl hvetemel
1/2 liter melk
1 ts salt


Kok rømmen i 10 minutter. Dryss på melet - helst med en sikt. Rør godt hele tiden og la grøten koke til smøret kommer frem. Ta av en del av smøret med en skje og hold det varmt. Spe med melken til grøten er passe tykk. Smak til med salt.
Denne grøten passer godt til spekemat. Den kan spises som forrett med sukker og kanel eller ved siden av spekematen, men da er det noen som velger uten sukker og kanel. Server med det varme smøret over grøten.

2 kommentarer: