Totalt antall sidevisninger

Fiskegrateng

(4 porsjoner)

600 gr renskåret torskefilet
3 ss smør
3 ss mel
1/2 l melk
2 ts salt
pepper
muskatnøtt

200 gr makaroni
2 vårløk eller 1/2 purre
2 eggeplommer
2 eggehviter
6 ss brødrasp

Skjær torsken i terninger på 2 x 2 cm. Lag hvit tykk saus av smør, mel og melk. Smak til med salt, muskat og pepper. Rør inn eggeplommene.

Kok makaroni i lettsaltet vann og sil av vannet. Kutt vårløken/purre i grove terninger og ha i den hvite sausen sammen med fisken og makaroni. Ha alt over i en ildfast form. Stivpisk eggehvitene og brett den forsiktig inn i gratengen. Strø på brørasp og bak i ovn på 175 grader i 30 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar