175 gr mørk sjokolade (70 %)
100 gr smør eller margarin
175 gr hvetemel
0,5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/4 ts salt
2 egg
175 gr sukker
125 gr hvit sjokolade
50 gr valnøtter
Hakk den mørke sjokoladen grovt og smelt den i smøret i vannbad eller i mikroovnen. Bland mel med bakepulver og vaniljesukker og tilsett salt.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør smeltet sjokolade i eggedosisen og vend i det tørre. Hakk den hvite sjokoladen grovt og vend den i deigen sammen med grovhakkede valnøtter. Fordel deigen i en smurt form kledd med bakepapir (20x20 cm) Stek kaken ved 165 grader midt i ovnen i ca 25 minutter. Kaken skal være litt fuktig i midten. La den avkjøles på rist og skjær i 16-20 biter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar