Totalt antall sidevisninger

Kanelsnurrer

Her er oppskrift på mine kanelsnurrer. I alle år har jeg bakt disse til skoleavslutninger, fotballstevner og barnebursdager. Det er aldri en bolle igjen. Mine gode tips: Bruk minst mulig mel når du baker ut, ha god tid og legg de på en rist til avkjøling. OBS ikke spis for mange mens de ennå er varme, da kan du lett få mageknip!ca 24 stk
125 gram margarin
1/2 liter melk
50 gram gjær
125 gram sukker
800-900 gram hvetemel
1 1/2-2 ts kardemomme


Smelt margarinen i en kjele. Ha i melka og varm alt opp til 35 grader. Rør gjæren ut i litt av væsken. Resten har du opp i bakebollen. Tilsett sukker, kardemomme og mel. Hold litt igjen av melet så deigen ikke blir for fast. Elt deigen godt. Har du bakemaskin la den stå på lav hastighet i ca 2 minutter. Dekk bollen med plast og la den heve på lunt sted i ca 45 minutter.


Ta deigen ut på bakebordet. Kjevle ut til en rektangulær form ca 35 cm bred og 60 cm lang. Tykkelsen skal være ca 1/2 cm. Smelt smør og pensle dette over. La det være en lite stripe usmurt deig øverst på langsiden. Den skal pensles med kaldt vann. Dryss på med sukker og kanel. Rull sammen deigen fra deg og la den ligge med skjøten ned. Bruk en skarp kniv og del rullen i 2 cm skiver som du legger på en bakeplate med papir. La bollene heve i ca 40 minutter på plata. Dryss litt sukker på toppen før du steker dem i 12 minutter på 225 grader midt i ovnen. Avkjøles på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar