Finnbiff kokt i bokkøl:
4 porsjoner:
500 gram skavet reinsdyrkjøtt
2-3 ss smør
1 ts salt
2 1/2 dl bokkøl
1 dl tyttebær eller rørte tyttebær
2 ss seterrømme eller creme fraiche
Tin kjøttet ca 30 på kjøkkenbenken. Varm stekepannen godt og brun litt av smøret. Brun litt kjøtt om gangen så pannen ikke blir for mye avkjølt. Bruk mer smør etter behov. Legg brunet kjøtt over i en liten gryte og dryss på salt før ølet tilsettes. Kok opp og la kjøttet trekke ca 15 minutter. Tyttebærene legges i på slutten av trekketiden. Like før servring røres rømmen inn. Sjyen kan jevnes med maisennamel. Serveres med potetmos og kokt blomkål og/eller brokkoli.
Finnbiff:
4 porsjoner:
500 gram skavet reinsdyrkjøtt
6-8 skiver bacon (deles opp i biter)
150 gr sopp i skiver
2-3 ss smør
Salt og pepper
Fløte eller rømme (et halvt beger)
Følg metoden for steking som over, men tilsett rømme til slutt og ha noen skiver med brunost oppi sausen. Serveres med kokte poteter/potetstappe og lettkokte brokkoli buketter og gulrot, og det er veldig godt med tyttebærsyltetøy og en øl i glasset.
2-3 ss smør
Salt og pepper
Fløte eller rømme (et halvt beger)
Følg metoden for steking som over, men tilsett rømme til slutt og ha noen skiver med brunost oppi sausen. Serveres med kokte poteter/potetstappe og lettkokte brokkoli buketter og gulrot, og det er veldig godt med tyttebærsyltetøy og en øl i glasset.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar