Totalt antall sidevisninger

Julekakeoppskrift fra 1952!

Nå trenger du god tid, kjenn på adventsstunden og nyt den etter hvert gode lukten i huset. Bakes med kjærlighet.


2 stk julekaker i store brødformer



500 gr hvetemel
200 gram sukker
250 gram meierismør
1 ts kardemomme
50-70 gr gjær
150 gram rosiner
150 gram sukater (hvis du liker det)
ca 4-5 dl melk






Del 1:
Sikt melet. Tilsett halvparten av sukkeret (100 gram) og kardemommen. Rør gjæren ut i lunken melk. Blandes til en god deig. Settes til heving.


Del 2:
Rør mykt meierismør (250 gram) og resten av sukkeret (100 gr) til en lett krem. Elt denne inn i deigen som er hevet. Bland dette godt sammen og sett deigen igjen til heving nr 2 til dobbelt størrelse.


Tilsett sukater og rosiner og eventuelt litt mer hvetemel når kakene bakes ut og legges i hver sin smurte brødform.


Etterheves i formen på benk i ca 20 minutter før de pensles med egg og stekes i 200 grader i ca 30-45 minutter. Pass på at de ikke blir for mørke på toppen. (Legg over matpapir)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar