Flotte kvinner har inspirert meg til å bli glad i å lage god mat; farmor Olga, mormor Esther, svigermor Lilly og min mor Lill. Nå er alle borte. I bloggen vil du finne forskjellige oppskrifter fra disse flotte kvinnene, samt fra andre flotte kvinner jeg har i livet mitt. Bloggen handler mest om kjærlighet til hverdagskosten. Her deler jeg gamle og nye matoppskrifter, mitt bidrag for videreføring av matkultur fra egen familie og fra venner!
Totalt antall sidevisninger
Ostesufflé
På 70-tallet var det "hipt" å servere ostesufflé og rødvin. Det var tiden hvor osten fikk sin renessanse - osten forlot matpakkens "flatformat" og inntok kjøkkenbenken i ulike retter; sufflé, pizza og fondue.
3 ss smør
3 ss hvetemel
3 dl melk
1 ts salt
3 eggeplommer
3 eggehvitter
200 gr revet ost (jarlsberg/cheddar)
Kok hvit saus av mel, smør og melk. Rør inn eggeplommer, salt og revet ost. Skjær forsiktig inn stivpiskede eggehviter til slutt.
Fylles i smurt ildsfast form. Strø revet ost oppå og sett suffleen i oven ca 50 minutter ved 200 grader. Husk at suffleen skal serveres rett fra ovnen, ellers synker den sammen. Gjestene skal vente på suffleen, ikke omvendt.
God tilbehør er fersk loff, friske grønnsaker eller salat.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar