Totalt antall sidevisninger

Havrevafler - kaffevariant eller som brød

2 egg (store)
ca 1 dl kaldt vann
1 ss sukker (hvis du lager kakevarianten)
2 ts bakepulver eller 1 ts natron
1 ts kardemomme eller 1 ts vanlijesukker (kan sløyfes hvis du lager brødvarianten)
Dette vispes lett sammen

4 dl havregryn (lettkokte)
ca 2,5 dl hvetemel/sammalt hvete (fin)
Rør dette inn i eggene til den blir en skikkelig tung masse

ca 5 dl kefir/skummet kulturmelk (her må du prøve deg fram, fordi røra skal svelle i 15 min)

Hvis du bruker skummet kulturmelt må du tilsette litt olje eller smeltet smør (2 ss)
Bruker du Kefir, så har jeg bare penslet litt smør i vaffeljernet før steking.

Lager du den groveste varianten med sammalt hvete, havre og uten sukker, kardemumme og vanlijesukker, så kan det være godt med litt salt i røra ca 1 ts.

Hvis røra er veldig tykk etter svelling, tilsett litt vann eller surmelk.

Stek vaflene (1 stor suppeøse) på middels sterk varme godt brune. Da blir de sprø og gjennomstekte!
OBS vaffelrøra skal være mye tykkere enn vanlig vaffelrøre!


2 kommentarer:

  1. Hei Mona!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett