Mammas blomkålsuppe er en jevnet suppe med biter av både løk og blomkål når den serveres. Den bare må smakes!
ca 1 liter suppe:
1 stort blomkålhode - deles i like store biter/buketter
1 liter vann
1 gul løk grovhakkes
2 store kjøttbuljongterninger
Ha alt i en kjele og kok opp. La det koke til blomkålen er passe mør ca 15 min.
Ta av noen blomkålbuketter ut til servering av suppen.
Sil av kraften i et litersmål. Mos blomkålen og løken med stav eller blender.
Smelt 2 ss siktet hvetemel og 1 god ss smør i en kjele. Spe med kraften i litersmålet og kok opp mellom hver gang. Til slutt tilsetter du den mosede blomkålen og rører alt sammen til en fyldig jevnet suppe.
For å skille mellom hverdag og fest, så kan du til "fest" ta en eggeplomme og litt fløte i en dyp skål og piske det sammen. Tilføy en øse med suppe i skålen til temperaturen i skålen med egg og fløte er tilnærmet lik suppen i kjelen. Hell egg og fløte-blandingen i suppen. Smak suppen til med salt og pepper og legg oppi blomkålbukettene ved servering. Suppen skal ikke koke etter at du har hatt oppi egg og fløte-blandingen.
Tåler du ikke gluten, så gjør følgende:
Når blomkålen og løk er ferdig kokt, mos alt med en stavmixer eller i en blender og tilsett fløte og salt og pepper. Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar