Totalt antall sidevisninger

Mammas blomkålsuppe

Mammas blomkålsuppe er en jevnet suppe med biter av både løk og blomkål når den serveres. Den bare må smakes!


ca 1 liter suppe:

1 stort blomkålhode - deles i like store biter/buketter 
1 liter vann
1 gul løk grovhakkes
2 -3 store kjøttbuljongterninger


Ha alt i en kjele og kok opp. La det koke til blomkålen er passe mør ca 15 min.
Ta av noen blomkålbuketter til servering av suppen.

Sil av kraften. Mos blomkålen og løken med stav eller blender. 

Smelt 2 ss siktet hetemel og 1 god ss smør i en kjele. Spe med kraften og kok opp mellom hver gang. Til slutt tilsetter du den mosede blomkålen og rører alt sammen til en fyldig jevnet suppe.

For å skille mellom hverdag og fest, så kan du til fest ta en eggeplomme og litt fløte i en dyp skål og piske det sammen. Tilføy en øse med suppe i skålen til temperaturen i skålen med egg og fløte er tilnærmet lik suppen i kjelen. Hell egg og fløte-blandingen i suppen. Smak suppen til med salt og pepper og legg oppi blomkålbukettene ved servering. Suppen skal ikke koke etter at du har hatt oppi egg og fløte-blandingen.

Tåler du ikke gluten, så gjør følgende:
Når blomkålen og løk er ferdig kokt, mos alt med en stavmixer eller i en blender og tilsett fløte og salt og pepper. Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar