Denne oppskriften fikk mamma av Liv fra Skarnes, samboer til onkel Sverre. Oppskriften ble raskt adoptert og jeg fikk den ofte servert da jeg var på besøk i Søgne. Mamma hadde selvsagt alle urtene sine i hagen, så det ble min jobb å plukke sammen det riktige utvalget.
Til 4 personer:
600-800 gr torskefilet
1 beger crème fraîche
1 ss finhakket frisk dill eller tørket
1 ss finhakket estragon (frisk) eller
1/2 ts tørket
1/2 sitron (saft)
1 finhakket gul løk
salt og pepper
ca 1 dl rensede reker
Smør en ildfast form. Legg fiskefileten i formen og press sitronsaft over. Dryss over litt salt og pepper. Finhakk alle urtene og løken og rør dette inn i Creme freshen. Fordel dette over fisken. Bakes i ovnen i 175 grader i ca 15-20 minutter. De siste minuttene legges det reker over. Serveres med råkost med dressing av sitronolje.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar