 Dette er mormors gamle oppskrift på berlinerkranser. Jeg kan huske at jeg var med mamma og tante Miriam til Fjell for å bake julekaker sammen med mormor. Jeg forsto først som voksen hva mormor mente da hun sa at det er viktig at det er kjølig på kjøkkenet når vi baker berlinerkranser.
Dette er mormors gamle oppskrift på berlinerkranser. Jeg kan huske at jeg var med mamma og tante Miriam til Fjell for å bake julekaker sammen med mormor. Jeg forsto først som voksen hva mormor mente da hun sa at det er viktig at det er kjølig på kjøkkenet når vi baker berlinerkranser.2 hardkokte eggeplommer
2 rå eggeplommer
130 gr sukker
Dette røres sammen og tilsettes:
300 gr usaltet smør
ca 1/2 kg hvetemel
2 ts bakepulver
Deigen settes i kjøleskap (natten over)
Ta ut små emner av gangen og rull ut og form til kranser.
Dypp dem i eggehvite + perlesukker med en gaffel og legg dem på et brett med bakepapir.
Stekes i ovn (180 grader) til de er gyldne. Fjernes raskt fra bakebrettet over på rist.
 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar