Totalt antall sidevisninger

Mammas kjøttkaker

Alle liker vel sin mammas kjøttekaker. Min mamma laget kjøttkaker med finhakket løk inni. Det er kjempegodt og gjør kakene mer saftige.


Kjøttkaker for ca 4 personer:
700 gr kjøttdeig
1-2 egg
1 gul løk finhakket (gjerne i maskin)
2 ss hvetemel (kan sløyfes)
ca 2 ss potetmel
salt og pepper
lettmelk til den er passe "klissete"


Bland alt sammen til en passe deig. Form kaker med en spiseskje i en sleiv og stek dem brune på begge sider.


Brun saus:
Finhakk en gul løk og ha i ca 7 dl vann og 1-2 buljongterning(er). Kok dette opp før du legger de brunede kjøttkakene oppi sjyen. Til slutt koker du ut steikepanna og har dette i sausen. La kakene koke på svak varme i sausen i minimum 30 minutter. Til slutt jevner du sausen med maisenna/hvetemel utrørt i vann. Blir sausen for lys, bruk noen dråper sukkerkulør.


I mellomtiden koker du poteter og lager ertestuing eller kålstuing, og ikke glem tyttebærsyltetøyet når du serverer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar