Totalt antall sidevisninger

Nøttekake

Denne kaken har flere navn. Noen kaller den konfektkake, andre kaller den nøttekake. Den er en variant av den senere suksessterten, men har ikke den kraftige gule glasuren. Mammas nøttekake smaker vidunderlig godt med pisket krem tilsatt sjokolade. Husk bare å ikke ha sukker i fløten når du pisker den, da blir sjokoladekremen altfor søt.


4-5 eggehvitter piskes stive
150 gr melis eller sukker og
300 gr malte mandler
røres inn til en jevn røre og legges i en rund kakeform (24-26 cm) med bakepapir i bunnen.


Stekes i ovn 160 grader (varmluft) i ca 35 minutter.


Fyll:
1/2 plate kokesjokolade smeltes i vannbad med
1/2 kopp espresso eller sterk kaffe blandes inn i den smeltede sjokoladen
3 dl kremfløte piskes til en fast krem sammen med 1 ts sukker. Husk kremen blir søt nok når du rører inn smeltet kokesjokolade.


Rør den smeltede sjokoladen (ta litt krem og rør inn i sjokoladeblandingen slik at den blir fortere kjølig) forsiktig inn i den piskede kremen. Fordel kremen over hele kaken. Dryss eventuelt raspet sjokolade på toppen!
Den smaker ekstra godt med friske bringebær/blåbær på toppen ved servering!

2 kommentarer:

  1. Denne har jeg også laget mye!! deilig! Står i boka mi som tante Lills nøttekake:-) Cecilie

    SvarSlett
  2. Kjært barn har mange navn, vet du! : ))

    SvarSlett