 Denne sukkerbrødoppskriften fikk jeg av min nabo Yngvild på Torshov. Jeg klaget over min oppskift hvor sukkerbrødet alltid falt sammen i midten. Jeg fikk da denne oppskriften, og har siden alltid fått store høyreiste sukkerbrød!
Denne sukkerbrødoppskriften fikk jeg av min nabo Yngvild på Torshov. Jeg klaget over min oppskift hvor sukkerbrødet alltid falt sammen i midten. Jeg fikk da denne oppskriften, og har siden alltid fått store høyreiste sukkerbrød!5 egg
150 gr farin piskes lenge til eggedosis
sikt i:
100 gr hvetemel
75 gr potetmel
2 ts bakepulver
3 ss lunket vann
Rør sammen forsiktig etter at du har tilsatt det tørre og avslutt med vannet.
Fylles i en rund bakeform som har bakepapir i bunnen og ikke smurte sider, 26 cm.
Stekes i 175 grader over/undervarme i ca 30 minutter. Kjenn med kakestikke.
Settes i formen på en rist. Skjer langs kanten av kakeformen før du løsner den.
Bløtkake:
Jeg bruker rørt bingebær eller rørt jordbær. En kurv med bær røres med mixmaster og smakes til med sukker. Skal jeg ha marsipanlokk, bruker jeg mindre sukker i bæra. Pisk følte til krem, 6 dl med 2 ts sukker. Legg rørte bær og krem lagvis. Øverst på lokket dynker jeg med litt melk og legger kun krem oppå. La kaka "sette seg" i kjøleskapet i et par timer før du serverer den!
 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar