Mormors krumkaker var de beste. De var helt tynne og nesten gjennomsiktige. De smakte godt og det var alltid morsomt å få legge pisket krem og syltetøy inni strullen og konkurrere med brodern om hvem som klarte å spise flest uten at de gikk i stykker. Her er oppskriften. Mormor stekte krumkaker på gammeldags jern på plata på komfyren.
(Du kan veie eggene med skall og ha like mange gram med sukker, hvetemel og smør)

150 gr sukker
150 gr hvetemel
150 gr smeltet smør - avkjøles før du tilsetter
Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett det smeltede og avkjølte smøret. La røra svelle i 1 time før du starter å steke. Erfaringsmessig trenger røra litt vann hvis den blir stående 1 time eller mer på benken. Viktig med riktig konsistens!
Viktig: Lag en prøvekake for å finne rett steketid og mengde røre i jernet. Kakene skal være ekstremt tynne og jevnt lysebrune før du ruller de sammen. Du skal kunne "se" gjennom dem. Da først blir de sprø!!
Bruk krumkakejern og krumform/kaffekopp etter steking. Legges på rist for avkjøling.
Kan serves slik de er, eller fylles med pisket krem og molter eller andre bær.
Bruk krumkakejern og krumform/kaffekopp etter steking. Legges på rist for avkjøling.
Kan serves slik de er, eller fylles med pisket krem og molter eller andre bær.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar