Uansett hvor mange som kom til farmor julaften, kokte hun den samme mengden med surkål.
Min mor lagde surkål hver jul etter denne "veiledningen" fra farmor Olga.
Ca mengder:
1 kg kål gir surkål til 8 personer
2 ts karve
1/2 ss salt
4 dl vann
1 dl 7 % eddik klar
1 dl sukker
en liten klatt med meierismør eller ribbefett tilsettes like før servering
Finsnitt kålen (fjern den hvite kjernen i midten) og legg kålen i kjelen.
Hell på vann og eddik og tilsett deretter sukker, salt og karve.
La kjelen få et oppkok, og deretter la hele kjelen stå på svak varme ca 45 minutter. Rør litt i gryten og
Væsken fra kålen vil nå slippe og det dannes kraft. Kok de siste 15 minuttene uten lokk.
Finsnitt kålen (fjern den hvite kjernen i midten) og legg kålen i kjelen.
Hell på vann og eddik og tilsett deretter sukker, salt og karve.
La kjelen få et oppkok, og deretter la hele kjelen stå på svak varme ca 45 minutter. Rør litt i gryten og
Væsken fra kålen vil nå slippe og det dannes kraft. Kok de siste 15 minuttene uten lokk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar