Totalt antall sidevisninger

Kålrabistappe eller kålrotstuing

Familien min spiser alltid kålrabistappe til julaftens pinnekjøtt og vossakorv. I tillegg har vi mandelpoteter og raspeball!! Det blir et mektig måltid, men ingenting smaker så godt som den "søte" kålrabistappa ved siden av det salte kjøttet.

Her er en oppskrift til ca 5 personer:

2 mellomstore kålrabi 
(skrelles og deles i skiver og deretter i biter)
vann
litt salt

Saus/jevning:
2 ss smør/margarin
3 ss hvetemel (du kan bruke potetmel eller maizenna hvis du ikke tåler gluten)
4-5 dl melk 

Kok kålrabi i vann med 2 ts salt til den er helt mør. Hell av vannet.
Mos kålrabien fin/eller grov, det er en smakssak.

Lag en hvit saus ved å blande alt kaldt i en kjele; smør, mel og melk og rør kraftig rundt til det koker opp. La jevningen småkoke forsiktig i ca 5 minutter før du tilsetter den i den kokte og moste kålrabien. Pass på så sausen ikke svir seg i bunnen. (Bruk gjerne en kjele med teflonbelegg i bunnen)

Hvis du lager kålrabistappe til pinnekjøtt, bruker jeg å ta en liten øse med kraften fra pinnekjøttet og røre inn i kålrabistappen like før servering, da blir den blank og fin med et lite ekstra smaksløft. Pass på at du har smakt på kraften før du gjør dette, slik at ikke kålrabistappa blir for salt.

VIKTIG: Lag alltid masse kålrabistappe til pinnekjøtt - det går alltid veldig mye mer enn du tror!

Kålrabistappe kan du servere til mange ulike retter, seikarbonader, stekte middagspølser og vossakorv.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar