300 gr hvetemel + 200 gr til utbakingen
200 gr meierismør
35 gr sukker
2 dl helmelk
30 gr gjær
Fyll:

125 gr sukker
2 eggehvitter (skal ikke piskes!)
(Her bruker du eggeplommene til å pensle kringlen etterpå!)
Røres sammen til en klissen masse. Hvis eggene er store pass på at ikke massen blir for tynn. Tilsett da mere malte mandler.

Hvis du har benyttet deg av kaldheving, la deigen ligge framme til den er blitt romtemperert. Ta ferdig hevet deig på bordet og bak inn litt mere mel, men vær forsiktig, ikke for mye! Da blir kringlen tørr. Bruk minst mulig mel.
Rull den ut til en 80 cm lang pølse. Trykk den eller kjevle ut til bredde 15 cm og legg på fyllet i mitten av kringlen og brett godt sammen og snu kringlen slik at skjøten ligger ned mot bakebrettet. Overfør den deretter på et bakebrett som er dekket med bakepapir.

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar