Totalt antall sidevisninger

Tante Grethes nøtterull

Denne oppskiften fant Grethe i et ukeblad den gang Frank studerte, altså tidlig på 60-tallet. Den som sparer den har, og denne oppskriften er visstnok stadig i bruk. Og nå har jeg fått den:


3 egg vispes til eggedosis med 1 1/2 dl farin.
100 g hasselnøttkjerner males fint, 
bland i 1 ss potetsmel og 1 1/2 ts bakepulver
Bland alt sammen forsiktig.

Varm ovnen til 250 grader.

Legg stekepapir i en langpanne og bre deigen ut over. Stekes ca 10 minutter, hold øye med den!

Ha klart et stekepapir som er strødd med sukker, og når kaken er ferdigstekt "snur" du den over på sukkerpapiret, og drar det andre stekepapiret (som nå ligger øverst) forsiktig av. Avkjøl kaken litt, men ikke helt, den skal kunne rulles sammen. Bare så mye avkjølt at kremen ikke smelter ned.

Stivpisk 3 dl kremfløte. Smør et lag kremfløte utover hele bunnen, og rull den sammen fra langsiden. Resten av kremen skal dekke hele kaken når det er ferdig sammenrullet.
Pynt med hele hasselnøtter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar