Totalt antall sidevisninger

105140

Mammas kjøttkaker

Alle liker vel sin mammas kjøttekaker. Min mamma laget kjøttkaker med finhakket løk inni. Det er kjempegodt og gjør kakene mer saftige.


Kjøttkaker for ca 4 personer:
700 gr kjøttdeig
1-2 egg
1 gul løk finhakket (gjerne i maskin)
2 ss hvetemel (kan sløyfes)
ca 2 ss potetmel
salt og pepper
lettmelk til den er passe "klissete"


Bland alt sammen til en passe deig. Form kaker med en spiseskje i en sleiv og stek dem brune på begge sider.


Brun saus:
Finhakk en gul løk og ha i ca 7 dl vann og 1-2 buljongterning(er). Kok dette opp før du legger de brunede kjøttkakene oppi sjyen. Til slutt koker du ut steikepanna og har dette i sausen. La kakene koke på svak varme i sausen i minimum 30 minutter. Til slutt jevner du sausen med maisenna/hvetemel utrørt i vann. Blir sausen for lys, bruk noen dråper sukkerkulør.


I mellomtiden koker du poteter og lager ertestuing eller kålstuing, og ikke glem tyttebærsyltetøyet når du serverer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar