Mange unge kan i ikke lenger lage gammeldagse oppskrifter som for eksempel denne. Da jeg vokste opp var det vanlig å lage stuinger til middag, og det var jo for å servere grønnsaker på en mer drøyere måte. Gulrotstuing og potetstuing er også to "gammeldagse" matretter som ble mye brukt før. I dag har kålrabistuing/stappe fått ny popularitet sammen med pinnekjøttet, og potetstuing sammen med spekemat.
Til 4 personer som er glad i kålstuing:
1 helt kålhode ca 1 kg. Fjern den tykke stilken i midten.
Snitt kålen i båter og deretter på tvers og legg den i en kjele med vann.
Kok opp og tilsett 1 ts salt.
Kokes til den er nesten helt mør.
Hell av vannet i en sil og la kålen renne godt av seg. Se etter at all kålen er i passe stykker.
I mellomtiden lager du hvit saus av:
3 ss hvetemel
og ca 4-5 dl melk
Bland alt kaldt i en kjele og kok opp under omrøring. Tilsett mer melk hvis den blir for tykk. La den koke i ca 4 minutter og smak til med salt og revet muskatnøtt.
Ha i all den kokte kålen og rør godt sammen.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar