Mormors krumkaker var de beste. De var helt tynne og nesten gjennomsiktige. De smakte godt og det var alltid morsomt å få legge pisket krem og syltetøy inni strullen og konkurrere med brodern om hvem som klarte å spise flest uten at de gikk i stykker. Her er oppskriften. Mormor stekte krumkaker på gammeldags jern på plata på komfyren.
(Du kan veie eggene med skall og ha like mange gram med sukker, hvetemel og smør)
3 egg
150 gr sukker
150 gr hvetemel
150 gr smeltet smør - avkjøles før du tilsetter
Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett det smeltede og avkjølte smøret. La røra svelle i 1 time før du starter å steke. Erfaringsmessig trenger røra litt vann hvis den blir stående 1 time eller mer på benken. Viktig med riktig konsistens!
150 gr sukker
150 gr hvetemel
150 gr smeltet smør - avkjøles før du tilsetter
Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett det smeltede og avkjølte smøret. La røra svelle i 1 time før du starter å steke. Erfaringsmessig trenger røra litt vann hvis den blir stående 1 time eller mer på benken. Viktig med riktig konsistens!
Viktig: Lag en prøvekake for å finne rett steketid og mengde røre i jernet. Kakene skal være ekstremt tynne og jevnt lysebrune før du ruller de sammen. Du skal kunne "se" gjennom dem. Da først blir de sprø!!
Bruk krumkakejern og krumform/kaffekopp etter steking. Legges på rist for avkjøling.
Kan serves slik de er, eller fylles med pisket krem og molter eller andre bær.
Bruk krumkakejern og krumform/kaffekopp etter steking. Legges på rist for avkjøling.
Kan serves slik de er, eller fylles med pisket krem og molter eller andre bær.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar